Известие

Collapse
No announcement yet.

Добавка за гориво.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Добавка за гориво.

Привет колеги,

Моля за инфо и съвет относно ползване на добавки за гориво. Изобщо не съм наясно за нафтата какви добавки има и полезни ли са за двг.
    За съжаление не можах да открия никъде във форума засегната темата.

Предварително благодаря.
    "I'll prepare and one day my chance will come"
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD + чипче...

Аз наливам на ХЕЛИОС добавка за бензина. Единственото хубаво което виждам, е че ми се оправи стрелката за бензина. Показва вярно вече. Явно добавката има миещ ефект. Не знам как е устроен поплавъка, но мисля, че след като почнах да сипвам добавка и се опраи. Преди стрелката хукваше на където си иска. Мотора като че ли утихва с нея. Друга разлика не виждам. Нито върви почвече колата нито нищо. И аз слагах двойна доза на 95.
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от oem
      Аз наливам на ХЕЛИОС добавка за бензина. Единственото хубаво което виждам, е че ми се оправи стрелката за бензина. Показва вярно вече. Явно добавката има миещ ефект. Не знам как е устроен поплавъка, но мисля, че след като почнах да сипвам добавка и се опраи. Преди стрелката хукваше на където си иска. Мотора като че ли утихва с нея. Друга разлика не виждам. Нито върви почвече колата нито нищо. И аз слагах двойна доза на 95.

За бензина добре.., а за кюмюра?!

Comment

Има на Хелиос и за брикетник, предполага се, че има подобни свойства. Аз съм сипвал на бензина, но е трудно да се каже има ли осезаемо въздействие.
        sigpic
        Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
        Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
        Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

Comment

Първоначално публикувано от JAMAL
          Има на Хелиос и за брикетник, предполага се, че има подобни свойства. Аз съм сипвал на бензина, но е трудно да се каже има ли осезаемо въздействие.
          На ХЕЛИОС има и за дизел. Но за да има ефект трябва поне 2, 3 резеровара да изразходиш. Поне така пише. На мен единствения ефект ми беше че ми се оправи стрелката на бензиномера.

По голяма разлика виждам като заредя 100 октаново гориво. Мотора утихва още повече. По лесно се наема в ниските оброти. Няма ги детонациите при рязко подаване на газ. Сутрин паленето е по-спокойно.

С добавка или без с бензин 95 мотора се държи по един и същ начин.

Comment

Първоначално публикувано от JAMAL
            На ХЕЛИОС има и за дизел. Но за да има ефект трябва поне 2, 3 резеровара да изразходиш. Поне така пише. На мен единствения ефект ми беше че ми се оправи стрелката на бензиномера.

По голяма разлика виждам като заредя 100 октаново гориво. Мотора утихва още повече. По лесно се наема в ниските оброти. Няма ги детонациите при рязко подаване на газ. Сутрин паленето е по-спокойно.

С добавка или без с бензин 95 мотора се държи по един и същ начин.

Тенк ю, а дали има някакви странични ефекти?
            На мен поплавъка ми е заседнал на едно положение и показва от половин резервоар нагоре... Май това си е масов проблем..

Comment

Моя като паднеше малко под половината почваше рязко да се покачва и да пада. Както седи на половината светва лампата после се качва пак. Сега вече е добре. Няма какво да и стане на колата от добавката. Налей, пробвай, прочети предварително описанието на опаковката.

Обаче! Много важно е да налееш добавката преди да си налял горивото. За да може да се смеси хубаво после като зареждаш.

http://www.helios.bg/

Comment

Моя като паднеше малко под половината почваше рязко да се покачва и да пада. Както седи на половината светва лампата после се качва пак. Сега вече е добре. Няма какво да и стане на колата от добавката. Налей, пробвай, прочети предварително описанието на опаковката.

Обаче! Много важно е да налееш добавката преди да си налял горивото. За да може да се смеси хубаво после като зареждаш.

http://www.helios.bg/

Изключително благораден съм за изчерпателното инфо!!
                Само още едно въпросче имам, предницата ми е здрава, обаче понякога има едно почукване неприятно като мина през някакви релси или дупки!? Дали би могло да е от тампони?

Comment

Най-вероятно. И моята е така обаче и от зад. От всякъде тропа. Събирам пари за полиуретанови тампони и ще ги сменя всичките.

Comment

Пробвайте с биалетите Tе тропат много дразнещо и при най малкото.
                    156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
                    KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
                    Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
                    Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon

Comment

Най вероятно е биалетка, един приятел само биалетки смени а лопаше яко и се оправи, може и от стабилизирващата щанга да ти лопа ама там почти не се чува
                      156 1.8 TS

Comment

http://www.helios.bg/index.php?option=c ... &Itemid=58

еи такова сипах веднъж в Бяла слатина на лукойла и в шел търново успяха да сипят 2лв (200км)

Това не е майтап (макар че съм далеч от мисълта че съм изгорил само 2лв гориво за 200км)
                        Honda CB 500
                        Алфа Ромео 156 1.8 '98 (бракувана )
                        Москвич Алеко - 6 нюанса на червеното (вечна му памет)
                        Зелен дванайсетак от яките (то други няма)

Comment

А колко литра от него сипа
                          156 1,8 ТS 99
                          Nissan Murano 2005

Comment

Благодарско на всички за отзивчивостта!
                            Желая ви здраве и щастие цял живот

Comment

Първоначално публикувано от Novachev
                              А колко литра от него сипа
                              догоре как, откакто съм на газ на бензиностанция казвам само "догоре"

тея добавки за газ ги има май само на лукойл и се слага някаква приставка за да се напълни 50мл мисля че е.
                              Honda CB 500
                              Алфа Ромео 156 1.8 '98 (бракувана )
                              Москвич Алеко - 6 нюанса на червеното (вечна му памет)
                              Зелен дванайсетак от яките (то други няма)

Comment

Working...
                              X